Welkom tekst

Gietijzeren pan voor op de Barbecue


Tegenwoordig is de barbecue helemaal hot! Letterlijk en figuurlijk, want de vele mogelijkheden van koken op vuur raken meer en meer in zwang. Men ontdekt dat op deze manier je eten bereiden niet alleen erg leuk en gezellig is, maar dat het ook ontzettend lekker smaakt! En met koken op vuur of kolen heb je robuuste pannen en grillen nodig. Een gietijzeren pannetje voor op de barbecue is dan de perfecte aanvulling om het gebruik van je barbecue nog verder uit te breiden.

Gietijzeren pannetjes op iedere Barbecue


Het maakt overigens niet uit wat voor soort barbecue je gebruikt om een gietijzeren pannetje op te gebruiken. Wij zelf zijn gek op de Kamado, maar een gewone houtskool barbecue kan ook prima. Het idee is dat je het gietijzeren pannetje gebruikt om dingen in te bereiden die gewoonweg niet op de grill kunnen. Denk hierbij aan baked beans, stoofschotels, het koken van zacht fruit of bijvoorbeeld als een soort tepanyaki. Sommige gietijzeren pannetjes hebben een handige houten onderplaat waardoor je het pannetje ook veilig op de tafel kunt zetten zonder die te beschadigen. Net zoals bij de Chinees, maar dan uitaard veel lekkerder en (mogelijk) gezonder!

Een gietijzeren pannetje moet dus niet alleen stevig zijn om tegen koken op vuur of kolen te kunnen, het moet ook handvaten hebben die óf bestand zijn tegen die hitte óf afgeklikt kunnen worden zodat ze koel blijven. Hierdoor wordt het oppakken vergemakkelijkt. Met of zonder deksel is ook een overweging. Een gietijzeren koekenpan is heel handig voor het snel bakken van bijvoorbeeld gratins. Maar met een deksel is zo’n pannetje ideaal voor stoven en braden. De keuze is dus aan jou!

Gietijzeren pannetjes in Huis


Een gietijzeren braadpan hoef je trouwens niet per sé alleen maar op de barbecue te gebruiken. Ook binnenshuis op het fornuis of in de oven zijn deze pannen erg goed te gebruiken. Gietijzer geleidt de warmte erg goed en houdt hem lang vast. Hierdoor zijn pannen van dit materiaal uitermate geschikt voor langzaam garende gerechten. Plus ze staan erg mooi op de eettafel, dus je kan hem ook prima gebruiken om het bereide eten in te presenteren!

Dus, wat wordt het: een gratinschaal, koekenpan of toch een braadpannetje? Wij hebben het assortiment, de keuze is nu aan jou!
Titel

Titel

Lorem ipsum dolor sit amet.